Yemek Tarifleri :
Home » » Kuru Börek Tarifi

Kuru Börek Tarifi

Penulis : Unknown on 8 Mart 2013 Cuma | 09:37

yemek tarifleri

Kuru Börek nasıl yapılır ?

Kuru Börek Mutfak: Türk Mutfağı.

Kuru Börek Yapım Zorluğu: Kolay

Kuru Börek Gerekli Malzemeler

süt

zeytinyağ

1 adet yumurta

125 gr margarin

3 çorba kepçesi un

1 kahve kaşığı karbonat

1 tutam tuz

Kuru Börek Tarifi

Unun ortasını açıp, bir adet yumurta, yarım yumurta kabuğunu dolduracak miktarda zeytinyağ, süt ve tuz koyup biraz yoğurun. İki parçaya bölüp, yuvarlak ve kalınca açın. Küçük paket bir margarini ikiye bölüp, bunların üzerine kalınca sürün. Ortadan kesilmiş bir portakala benzeyecek şekilde kesip, karşılıklı üstüste koyun ve buzdolabında 35 dakika kadar bekletin. Orta boy bir tepsiyi iyice yağlayın, dinlendirdiğiniz hamuru tepsiye açın, arasına arzu ettiğiniz içi koyup, üzerine bir yumurta sarısı sürün ve kızgın fırına verin.


Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Kuru Börek No: 438
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger