Yemek Tarifleri :
Home » » Kadayıf Böreği Tarifi

Kadayıf Böreği Tarifi

Penulis : Unknown on 4 Mart 2013 Pazartesi | 20:28

yemek tarifleri

Kadayıf Böreği nasıl yapılır ?

Kadayıf Böreği Mutfak: Türk Mutfağı.

Kadayıf Böreği Yapım Zorluğu: Kolay

Kadayıf Böreği Gerekli Malzemeler

1/2 kg süt

5-6 adet sosis

4 adet yumurta

1 çay bardağı su

300 gr çiğ kadayıf

1 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı zeytinyağ

1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

kekik, karabiber

Kadayıf Böreği Tarifi

Payreks bir kabı yağlayıp, kadayıfın yarısını serin. Yağı kızdırıp içine salça, su ve sosisleri koyup pişirin. Kekik ve karabiberi katın. Hazırladığınız harcı kadayıfın üstüne koyun, ayırdığınız diğer kadayıfı bunların üzerine serpin. Üzerine yumurta ile çırptığınız sütü döküp, buzdolabında 3-4 saat kadar saat bekletin. Üstüne kaşar peyniri rendesi serpin, aralarına küçük küçük tereyağ parçaları koyup, kısık ateşli fırında kırkbeş dakika, üstü pembeleşinceye dek pişirin.


Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Kadayıf Böreği No: 434
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger