
Kadayıf Böreği nasıl yapılır ?
Kadayıf Böreği Mutfak: Türk Mutfağı.Kadayıf Böreği Yapım Zorluğu: Kolay
Kadayıf Böreği Gerekli Malzemeler
1/2 kg süt5-6 adet sosis
4 adet yumurta
1 çay bardağı su
300 gr çiğ kadayıf
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
kekik, karabiber
Kadayıf Böreği Tarifi
Payreks bir kabı yağlayıp, kadayıfın yarısını serin. Yağı kızdırıp içine salça, su ve sosisleri koyup pişirin. Kekik ve karabiberi katın. Hazırladığınız harcı kadayıfın üstüne koyun, ayırdığınız diğer kadayıfı bunların üzerine serpin. Üzerine yumurta ile çırptığınız sütü döküp, buzdolabında 3-4 saat kadar saat bekletin. Üstüne kaşar peyniri rendesi serpin, aralarına küçük küçük tereyağ parçaları koyup, kısık ateşli fırında kırkbeş dakika, üstü pembeleşinceye dek pişirin.Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
Kadayıf Böreği No: 434
Yorum Gönder