
Gerdan Böreği nasıl yapılır ?
Gerdan Böreği Mutfak: Türk Mutfağı.Gerdan Böreği Yapım Zorluğu: Kolay
Gerdan Böreği Gerekli Malzemeler
yoğurtmargarin
4 adet yufka
koyun gerdanı
3 diş sarmısak
karabiber, tuz
Gerdan Böreği Tarifi
Gerdanı yıkayın, üzerini örtecek kadar su ve biraz tuz koyup, bir tencerede haşlayın. Soğuduğunda etleri didip, biraz karabiber ilave edin. Büyük bir sigara böreği şeklinde yufkalara sarın, üstlerinden bastırıp yassılaştırarak margarinle tavada pembeleşinceye dek kızartın. Kızaran börekleri bir tepsiye dizip, kaşıkla üzerlerine gerdan suyu döküp, ıslatın, harlı fırında on dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra servis tabağına koyup, samnısaklı yoğurt ve kırmızı biberli margarinle süsleyip, servis yapın.Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
Gerdan Böreği No: 453
Yorum Gönder