Yemek Tarifleri :
Home » » Gerdan Böreği Tarifi

Gerdan Böreği Tarifi

Penulis : Unknown on 23 Mart 2013 Cumartesi | 10:31

yemek tarifleri

Gerdan Böreği nasıl yapılır ?

Gerdan Böreği Mutfak: Türk Mutfağı.

Gerdan Böreği Yapım Zorluğu: Kolay

Gerdan Böreği Gerekli Malzemeler

yoğurt

margarin

4 adet yufka

koyun gerdanı

3 diş sarmısak

karabiber, tuz

Gerdan Böreği Tarifi

Gerdanı yıkayın, üzerini örtecek kadar su ve biraz tuz koyup, bir tencerede haşlayın. Soğuduğunda etleri didip, biraz karabiber ilave edin. Büyük bir sigara böreği şeklinde yufkalara sarın, üstlerinden bastırıp yassılaştırarak margarinle tavada pembeleşinceye dek kızartın. Kızaran börekleri bir tepsiye dizip, kaşıkla üzerlerine gerdan suyu döküp, ıslatın, harlı fırında on dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra servis tabağına koyup, samnısaklı yoğurt ve kırmızı biberli margarinle süsleyip, servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Gerdan Böreği No: 453
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger