
Çardak Kebabı nasıl yapılır ?
Çardak Kebabı Mutfak: Türk Mutfağı.Çardak Kebabı Yapım Zorluğu: Kolay
Çardak Kebabı Gerekli Malzemeler
1 çorba kaşığı tereyağ1/2 kg dana kuşbaşı
1 diş sarmısak
250 gr yoğurt
kırmızı biber
2 adet yufka
Çardak Kebabı Tarifi
Eti, bol soğan ve bir tatlı kaşığı sıvı yağ ile, çok yumuşak bir hale gelinceye dek düdüklü tencerede pişirin. Suyu çekilince tahta bir kaşıkla ezip, püre kıvamına getirin. İçine kavrulmuş dolma fıstığını ilave edin. Yufkaları üçgen biçimde kesin, hazırladığınız et ile 2 parmak eninde sigara böreği şeklinde sarın. Teflon tavada, sıvı yağ ile kızartın, servis tabağına alıp, üzerine sarmısaklı yoğurt dökün ve kızdırılmış biberli tereyağı gezdirip servis yapın.Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
Çardak Kebabı No: 449
Yorum Gönder