Yemek Tarifleri :
Home » » Avunya Mantısı Tarifi

Avunya Mantısı Tarifi

Penulis : Unknown on 11 Mart 2013 Pazartesi | 15:25

yemek tarifleri

Avunya Mantısı nasıl yapılır ?

Avunya Mantısı Mutfak: Türk Mutfağı.

Avunya Mantısı Yapım Zorluğu: Zor

Avunya Mantısı Gerekli Malzemeler

1/2 kg nohut

4 adet yufka

1/2 kg kuşbaşı et

1 adet büyük soğan

1 yemek kaşığı salça

1 su bardağı zeytinyağ

Avunya Mantısı Tarifi

Akşamdan ıslattığınız nohudu, soğan, et, zeytinyağ ve salça ile pişirin. Diğer yanda 4 adet yufkayı rulo yapıp, 1-1.5 cm eninde kesin. Bir fırın tepsisini yağlayıp, dizin, üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağ döküp, fırında kızartın. Daha sonra, pişirdiğiniz nohudu üzerine döküp, tekrar fırına verin, 10 dakika daha pişirin. Üzerine sarmısaklı veya sade yoğurt döküp, servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Avunya Mantısı No: 443
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger