
Avunya Mantısı nasıl yapılır ?
Avunya Mantısı Mutfak: Türk Mutfağı.Avunya Mantısı Yapım Zorluğu: Zor
Avunya Mantısı Gerekli Malzemeler
1/2 kg nohut4 adet yufka
1/2 kg kuşbaşı et
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı zeytinyağ
Avunya Mantısı Tarifi
Akşamdan ıslattığınız nohudu, soğan, et, zeytinyağ ve salça ile pişirin. Diğer yanda 4 adet yufkayı rulo yapıp, 1-1.5 cm eninde kesin. Bir fırın tepsisini yağlayıp, dizin, üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağ döküp, fırında kızartın. Daha sonra, pişirdiğiniz nohudu üzerine döküp, tekrar fırına verin, 10 dakika daha pişirin. Üzerine sarmısaklı veya sade yoğurt döküp, servis yapın.Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
Avunya Mantısı No: 443
Yorum Gönder