
Sebzeli Mantar nasıl yapılır ?
Sebzeli Mantar Mutfak: Türk Mutfağı.Sebzeli Mantar Yapım Zorluğu: Kolay
Sebzeli Mantar Gerekli Malzemeler
25 gr un3 adet havuç
2 adet soğan
150 gr kereviz
40 gr tereyağı
400 gr taze mantar
1 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı beyaz şarap
1 kahve fincanı domates salçası
tuz, biber
Sebzeli Mantar Tarifi
Havuç, kereviz ve bir süre için tuzlu su damlası mantar, sonra yıkayın su alın.Kız küçük parçalara bölünür bir tencerede, havuç ve kereviz tereyağı koyun ve hafifçe 5-6 dakika kavurun soğan ve kavurup kadar pişirin ekleyin. Mantar ilave edin ve 5 dakika sonra, tuz, biber pişirin ve limon suyunu ekleyin. Son olarak, beyaz şarap ekleyerek, bir on beş dakika pişirin.Un karıştırıp bir kabın içinde yapıştırın Diğer domates, yavaş yavaş suyu ilave edin, önce pişer sebzeler üzerine dökün. Fırında veya 5-6 dakika kısık ateşte pişirin ve servis yapın.Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
Sebzeli Mantar No: 425
Yorum Gönder