
Paşa Pilavı Mutfak: Türk Mutfağı.
Paşa Pilavı Yapım Zorluğu: Kolay
Paşa Pilavı Gerekli Malzemeler:
1000 gr yağsız kuşbaşı dana eti
3 yemek kaşığı tereyağı (ya da margarin)
1 tane havuç
1 çay kaşığı kimyon
1000 gr bezelye(konserve olabilir)
3 su bardağı pirinç
1 lt su(5 su bardağı)
2 baş soğan
yeterince tuz
Paşa Pilavı yapılışı:
üç su baradağı pirinci haşlayın. İki baş soğanı iki kaşık yağ ve tuz ile rengi pembeleşinceye kadar kavurup, yıkadığınız kuşbaşı etleri ilave edip iyice karıştırın. yarım saat buhar çıkarmayan bir düdüklüde kısık ateşte pişirin. Bu malzemeyi, geniş tabanlı bir tencereye boşaltıp üstüne bezelyeleri ilave edin. Bezelyelerin de üstüne bir tabaka havuç rendesi ve bir çay kaşığı kimyon serpin. Daha sonra bunların üzerine haşlanmış pirinci eşit olarak ekleyip beş su bardağı kaynar suyu ve yağın kalan kısmını yavaş yavaş ekleyip, kısık ateşte yirmi dakika pilav suyunu çekinceyekadar pişirin. Ateşten alıp on beş dinlendirin. Tencereden daha geniş bir tepsinin içine yavaşça ters çevirip pilavı boşaltın ,servis yapın.afiyet olsun
Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
Paşa Pilavı No: 412
Yorum Gönder