Yemek Tarifleri :
Home » » Paşa Pilavı Tarifi

Paşa Pilavı Tarifi

Penulis : Unknown on 8 Ocak 2013 Salı | 05:09

Paşa Pilavı
Paşa Pilavı nasıl yapılır ?

Paşa Pilavı Mutfak: Türk Mutfağı.

Paşa Pilavı Yapım Zorluğu: Kolay

Paşa Pilavı Gerekli Malzemeler:


1000 gr yağsız kuşbaşı dana eti

3 yemek kaşığı tereyağı (ya da margarin)

1 tane  havuç

1 çay kaşığı kimyon

1000 gr  bezelye(konserve olabilir)

3 su bardağı pirinç

1 lt su(5 su bardağı)

2 baş soğan

yeterince tuz

Paşa Pilavı yapılışı:

      üç su baradağı pirinci  haşlayın. İki baş  soğanı iki kaşık yağ ve tuz ile rengi pembeleşinceye kadar kavurup, yıkadığınız kuşbaşı etleri ilave edip iyice karıştırın. yarım saat buhar çıkarmayan bir düdüklüde kısık ateşte pişirin. Bu malzemeyi, geniş tabanlı bir tencereye boşaltıp üstüne bezelyeleri ilave edin. Bezelyelerin de üstüne bir tabaka havuç rendesi ve bir çay kaşığı kimyon serpin. Daha sonra bunların üzerine haşlanmış pirinci  eşit olarak ekleyip beş su bardağı kaynar suyu ve yağın kalan kısmını yavaş yavaş ekleyip, kısık ateşte yirmi dakika pilav suyunu çekinceyekadar pişirin. Ateşten alıp on beş dinlendirin. Tencereden daha geniş bir tepsinin içine yavaşça ters çevirip pilavı boşaltın ,servis yapın.afiyet olsun

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Paşa Pilavı No: 412
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger