
Mantarlı Kabak Mutfak: Türk Mutfağı.
Mantarlı Kabak Yapım Zorluğu: Kolay
Mantarlı Kabak Gerekli Malzemeler;
Birkaç tane mantar
Bayatlamış iki ekmeğin içi
Bir kase kaşar rendesi
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tane yumurta
10 adet kabak
Bir miktar kekik
Bir miltar tuz,bir miktar karabiber
Mantarlı Kabak Tarifi;
Kabaklarımızı iyiçe yıkadıktan sonra tuzlu suda 10-12 dakika haşlayalım,kabakları süzüp boylamasına ikiye bölüp, içlerini çıkaralım. Çıkardığımız kabak içlerini, ekmek içi, yumurta, tuz, biber, kekik ve kaşar peynirinin yarısını mantarla güzlece karıştıralım. Önceden ıstılmış fırına, borcamı yağlayın. Oyduğumuz kabakların içerisine hazırladığımız karışımı doldurun ve borcama dizin,geriye kalan kaşar rendesini kabakların üstüne serpin, çok az sıvı yağ gezdirip, 15-20 dakika kadar ısıttığımız fırında pişirelim.Yemeğimiz servise hazırdır afiyet olsun.
Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
Mantarlı Kabak No: 405
Yorum Gönder