Yemek Tarifleri :
Home » » Mantarlı Kabak Tarifi

Mantarlı Kabak Tarifi

Penulis : Unknown on 1 Ocak 2013 Salı | 13:07

Mantarlı Kabak
Mantarlı Kabak nasıl yapılır ?

Mantarlı Kabak Mutfak: Türk Mutfağı.

Mantarlı Kabak Yapım Zorluğu: Kolay



Mantarlı Kabak Gerekli Malzemeler;

Birkaç tane mantar


Bayatlamış iki ekmeğin içi

Bir kase kaşar rendesi

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 tane yumurta

10 adet kabak

Bir miktar kekik

Bir miltar tuz,bir miktar karabiber

Mantarlı Kabak Tarifi;

Kabaklarımızı iyiçe yıkadıktan sonra tuzlu suda 10-12 dakika haşlayalım,kabakları süzüp boylamasına ikiye bölüp, içlerini çıkaralım. Çıkardığımız kabak içlerini, ekmek içi, yumurta, tuz, biber, kekik ve kaşar peynirinin yarısını  mantarla güzlece karıştıralım. Önceden ıstılmış fırına, borcamı yağlayın. Oyduğumuz kabakların içerisine hazırladığımız karışımı doldurun ve borcama dizin,geriye  kalan kaşar rendesini kabakların üstüne serpin, çok az  sıvı yağ gezdirip, 15-20 dakika kadar ısıttığımız fırında pişirelim.Yemeğimiz servise hazırdır afiyet olsun.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Mantarlı Kabak No: 405
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger