
Lahanalı Dana Kuşbaşı Mutfak: Türk Mutfağı.
Lahanalı Dana Kuşbaşı Yapım Zorluğu: Normal
Lahanalı Dana Kuşbaşı Gerekli Malzemeler;
2 tatlı kaşığı margarin
Yarım kilo brüksel lahanası
2 veya 3 tatlı kaşığı elma veya üzüm sirkesi
1000 gr dana kuşbaşı et (az yağlı)
2 tatlı kaşığı un
2 tane sarmısak(diş)
Bir miktar kırmızı biber
2 tane orta üyüklükte soğan
Yeteri kadar tuz
Lahanalı Dana Kuşbaşı Tarifi;
Kuş başı şeklinde kesilmiş etlerimiz bir tencerede kavurduktan sonra farklı bir kaba alalım,etleri kavurduğumuz tencerede yemeklik şeklinde doğranan soğan ve sarmısağımızı pembeleşinceye kadar pişirelim, kavurduğumuz etlerimizi soğan ve sarımsağın üzerine ekleyelim sonra biraz sirke koyup ortalama 1,5 saat kadar pişirelim.Piştikten sonra lahanalarımızı da ekleyip bir süre daha pişirdikten sonra, unumuzu yarım su bardağı suda iyice karıştırarak eritip,yemeğimizn üstüne ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirelim.Yemeüimiz servise hazırdır isterseniz yanında az miktarda bi makarna ile servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun
Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
Lahanalı Dana Kuşbaşı No: 407
Yorum Gönder