Yemek Tarifleri :
Home » » Lahanalı Dana Kuşbaşı Tarifi

Lahanalı Dana Kuşbaşı Tarifi

Penulis : Unknown on 4 Ocak 2013 Cuma | 04:54

Lahanalı Dana Kuşbaşı
Lahanalı Dana Kuşbaşı nasıl yapılır ?

Lahanalı Dana Kuşbaşı Mutfak: Türk Mutfağı.

Lahanalı Dana Kuşbaşı Yapım Zorluğu: Normal



Lahanalı Dana Kuşbaşı Gerekli Malzemeler;

2 tatlı kaşığı margarin

Yarım kilo brüksel lahanası

2 veya 3 tatlı kaşığı elma veya üzüm sirkesi

1000 gr dana kuşbaşı et (az yağlı)

2 tatlı kaşığı un

2 tane sarmısak(diş)

Bir miktar kırmızı biber

2 tane orta üyüklükte soğan

Yeteri kadar tuz

Lahanalı Dana Kuşbaşı Tarifi;

Kuş başı şeklinde kesilmiş etlerimiz  bir tencerede kavurduktan sonra farklı bir kaba alalım,etleri kavurduğumuz tencerede yemeklik şeklinde doğranan soğan ve sarmısağımızı pembeleşinceye kadar pişirelim, kavurduğumuz etlerimizi soğan ve sarımsağın üzerine ekleyelim sonra biraz sirke koyup ortalama 1,5 saat kadar pişirelim.Piştikten sonra lahanalarımızı da ekleyip  bir süre daha pişirdikten sonra, unumuzu yarım su bardağı suda iyice karıştırarak eritip,yemeğimizn üstüne ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirelim.Yemeüimiz servise hazırdır isterseniz yanında az miktarda bi makarna ile servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun


Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Lahanalı Dana Kuşbaşı No: 407
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger