Yemek Tarifleri :
Home » » Kestaneli pilav tarifi

Kestaneli pilav tarifi

Penulis : Unknown on 30 Ocak 2013 Çarşamba | 00:25

Kestaneli ilginç bir pilav tarifi
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
15-20 adet pişmiş kestane
1 adet havuç
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
3 su bardağı sıcak su

Yapılışı
Havuçlar kibrit çöpü şeklinde doğranır. Pilav enceresine sıvıyağ ve havuçlar konulur. Havuçlar biraz yumuşayıp rengi değişmeye başlayınca kestaneler eklenir. Biraz kestaneler ile de karıştırdıktan sonra sıcak tuzlu suda bekletilip yıkanmış pirinçler eklenir.Bir süre pirinçler ile kavrulduktan sonra sıcak su, tuz ve karabiber eklenerek kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Daha sonra demlenmeye bırakılır

Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger