
Kabil Pilavı Mutfak: Türk Mutfağı.
Kabil Pilavı Yapım Zorluğu: Kolay
Kabil Pilavı Gerekli Malzemeler;
2 yemek kaşığı margarin
1000 gr kemikli koyun eti
yarım kilo pirinç
4 baş büyük soğan
250 gr kuru üzüm
yarım kilo havuç
Bir miktar karabiber
Yeteri kadar tuz
Kabil Pilavı Tarifi;
Soğanlarımızı rendemizin kalın kenarında kalınca rendeliyoruz, yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Soğanları kavurduktan sonra etlerimizi ekleyerek, biraz beraber kavuruyoruz. Sonra sıcak su, tuz ve karabiberileri ekleyip kısık ateşte 35 dakika pişiriyoruz. Havuçları sövüşleme büyüklüğünde ve kalınlığında boylamasına doğrayıp, yağda kızartıyoruz,yağını süzüp bekletiyoruz. Üzümleri az yağda çok kısa kavurun, yağını süzüp bekletin. Pirinçleri, yıkadıktan sonra, pişmiş etin suyuna ilave edin. Ezmeden hafif hafif karıştırın, demlenmeye bırakmadan önce bir kenarda beklettiğiniz havuç ve üzümleri plavın kenarlarına dizin. Çok kısık ateşte, 30 dakika kadar pişirdikten sonra kalan havuç üzümlerle süsleyip servis yapabilirsiniz tüm yapacak takipçilerime afiyet olsun.
Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
Kabil Pilavı No: 418
Yorum Gönder