
Patlıcan Fırın Mutfak: Türk Mutfağı.
Patlıcan Fırın Yapım Zorluğu: Normal
Patlıcan Fırın Gerekli Malzemeler;
350 gr kıyma
iki baş soğan
iki tane domates
6 tane orta boy patlıcan
Yarım paket margarin
3 veya 4 tane sivri biber
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
Bir miktar dereotu
Yeteri kadar kaşığı tuz
Patlıcan Fırın Tarifi;
Patlıcanlarımızı ocakta ateş üzerinde kabuklarını soymadan közlüyoruz,közledikten sonra patlıcanlarımızı soyup ince ince kıyıyoruz.Küçük bir tepsiyi yağlayıp kıydığımız patlıcanları diziyoruz. İnce ince doğradığımız soğan, biber ve kıymayı yağda pişinceya kadar kavuruyoruz, soyup doğradığınız domatesler, tuz ve karabiberle kanştırıyoruz. Ateşten kaldırdığımız ince kıydığınız patlıcanlara maydanoz ve dereotunu ekliyoruz. Önceden tepsiye dizdiğimiz patlıcanların üzerine hazırladığımız karışımı yayarak, önceden ısıttığımız fırına veriyoruz, düşük ateşte birkaç dakika pişirdikten sonra yemeğimiz servise hazırdır afiyet olsun.Bu günlerd eyapıp yediğim en güzel yemeklerden biri tüm takipçilere tavsiye ederim
Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
Patlıcan Fırın No: 411
Yorum Gönder