Yemek Tarifleri :
Home » » Fırında Kıymalı Patlıcan Tarifi

Fırında Kıymalı Patlıcan Tarifi

Penulis : Unknown on 7 Ocak 2013 Pazartesi | 02:18

Patlıcan Fırın
Patlıcan Fırın nasıl yapılır ?

Patlıcan Fırın Mutfak: Türk Mutfağı.

Patlıcan Fırın Yapım Zorluğu: Normal

Patlıcan Fırın Gerekli Malzemeler;


350 gr kıyma

iki baş soğan

iki tane domates

6 tane orta boy patlıcan

Yarım paket margarin

3 veya 4 tane sivri biber

Yarım demet maydanoz

1 çay kaşığı karabiber

Bir miktar dereotu

Yeteri kadar kaşığı tuz

Patlıcan Fırın Tarifi;

Patlıcanlarımızı ocakta ateş üzerinde kabuklarını soymadan közlüyoruz,közledikten sonra patlıcanlarımızı soyup ince ince kıyıyoruz.Küçük bir tepsiyi yağlayıp kıydığımız patlıcanları diziyoruz. İnce ince doğradığımız soğan, biber ve kıymayı yağda pişinceya kadar kavuruyoruz, soyup doğradığınız domatesler, tuz ve karabiberle kanştırıyoruz. Ateşten kaldırdığımız ince kıydığınız patlıcanlara maydanoz ve dereotunu ekliyoruz. Önceden tepsiye dizdiğimiz patlıcanların üzerine hazırladığımız karışımı yayarak, önceden ısıttığımız fırına veriyoruz, düşük ateşte birkaç dakika pişirdikten sonra yemeğimiz servise hazırdır afiyet olsun.Bu günlerd eyapıp yediğim en güzel yemeklerden biri tüm takipçilere tavsiye ederim



Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Patlıcan Fırın No: 411
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger