Yemek Tarifleri :
Home » » Ekşili Kabak Tarifi

Ekşili Kabak Tarifi

Penulis : Unknown on 3 Ocak 2013 Perşembe | 11:01

Ekşili Kabak
Ekşili Kabak nasıl yapılır ?

Ekşili Kabak Mutfak: Türk Mutfağı.

Ekşili Kabak Yapım Zorluğu: Kolay



Ekşili Kabak Gerekli Malzemeler;


Bir tatlı kaşığı domates salçası

100-150 gr kadar mercimek

5-6  diş sarmısak

50 gr nohut

2 tane orta büyüklükte soğan

1000 gr kabak

2 tane limon

Bir miktar kuru nane

Bir miktar margarin

Yeteri kadar tuz

Ekşili Kabak Tarifi;

İlk olarak yemeklik doğradığımız soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavuralım,salçamızı ilave edip bir miktar daha pişirelim. Yuvarlak halka şeklinde kestiğiniz kabaklarımızı önceden haşlayarak pişirdiğimiz mercimek ve nohutları, 2,5 bardak sıcak su ve tuzla birlikte tencereye atıp bunları beraberce, pişirelim. Yemeğimizi ocaktan almadan önce 5 beş dakika kala üzerine,düverek hazırladığımız sarımsak ve limon karışımını,bir miktar kuru nane atıp ocaktan alın.Tüm ziyaretçilerime afiyet olsun kolay gelsin diyorum



Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Ekşili Kabak No: 406
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger