
Dereotlu Pilav Mutfak: Türk Mutfağı.
Dereotlu Pilav Yapım Zorluğu: Kolay
Dereotlu Pilav Gerekli Malzemeler;
Bir miktar bezelye (küçük boy bezelye konservesi kullanabilirsiniz)
150 gr pirinç(2 su bardağı)
Bir demet dereotu
Bir rane havuç
Bir adet orta boy soğan
Bir miktar sıvı yağ
Bir miktar karabiber
Dereotlu Pilav Tarifi;
Yemeklik şekilinde doğradığımız havuç ve soğanı sıvı yağda biraz kavuruyoruz. İki su bardağı yıkanmış pirinçle hafiften kavurup, pişiriyoruz.Pirinclerin pişmesine çok az bi süre kala bezelye, kıyılmış dereotu ve karabiber pilavımızın üzerine ekleyip,bir süre dinlenmeye bırakıyoruz.Yemeğimiz servise hazırdır.Klasik plavlardan sıkılan takipçilerimiz için güzel bir tarif ara ara yapıp değişiklik olarak sofralarınızı süzleyebilirisiniz şimdiden afiyet olsun
Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
Dereotlu Pilav No: 413
Yorum Gönder