Yemek Tarifleri :
Home » » Dereotlu Pilav Tarifi

Dereotlu Pilav Tarifi

Penulis : Unknown on 9 Ocak 2013 Çarşamba | 05:39

Dereotlu Pilav
Dereotlu Pilav nasıl yapılır ?

Dereotlu Pilav Mutfak: Türk Mutfağı.

Dereotlu Pilav Yapım Zorluğu: Kolay

Dereotlu Pilav Gerekli Malzemeler;


Bir miktar bezelye (küçük boy bezelye konservesi kullanabilirsiniz)

150 gr pirinç(2 su bardağı)

Bir demet dereotu

Bir rane havuç

Bir adet orta boy soğan

Bir miktar sıvı yağ

Bir miktar karabiber

Dereotlu Pilav Tarifi;

Yemeklik şekilinde doğradığımız havuç ve soğanı sıvı yağda biraz kavuruyoruz. İki su bardağı yıkanmış pirinçle hafiften kavurup, pişiriyoruz.Pirinclerin pişmesine çok az bi süre kala bezelye, kıyılmış dereotu ve karabiber pilavımızın üzerine ekleyip,bir süre dinlenmeye bırakıyoruz.Yemeğimiz servise hazırdır.Klasik plavlardan sıkılan takipçilerimiz için güzel bir tarif ara ara yapıp değişiklik olarak sofralarınızı süzleyebilirisiniz şimdiden afiyet olsun

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Dereotlu Pilav No: 413
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger