Yemek Tarifleri :
Home » » Elmalı - Erikli Beze Tarifi

Elmalı - Erikli Beze Tarifi

Penulis : Unknown on 1 Temmuz 2012 Pazar | 12:50

Her Gün 1 Tarif
Elmalı - Erikli Beze nasıl yapılır ?

Elmalı - Erikli Beze Mutfak: Fransız Murfağı.

Elmalı - Erikli Beze Yapım Zorluğu: Normal.

Elmalı - Erikli Beze Gerekli Malzemeler;

Beze için

3 yumurta akı

5 çorbakaşığı esmer şeker

5 çorbakaşığı toz şeker

İç için :

yarım kg kırmızı erik

3 kırmızı eima

yarım çaykaşığı tarçın

3 çorbakaşığı esmer şeker

1 su bardağı şekerli su

6 Kişilik

Elmalı - Erikli Beze Tarifi;

Erikleri ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Elmaları soyup kabaca dilimleyin. Esmer şeker, tarçın ve şekerli suyla bir kaba koyarak 5 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Soğuyan karışımı bir kaşıkla geniş bir pay kabına dökün. Bezeyi hazırlamak için yumurta aklarını iyice çırpın. Azar azar toz şekeri ilave edin. İyice karıştıktan sonra 2 çorba kaşığı esmer şekeri ekleyin. Karışımı bir kaşık yardımıyla meyveli karışımın üzerini kapayacak şekilde pay kabının üzerine yayın. Kalan esmer şekeri de üzerine boca edin. 200 derecelik fırında yaklaşık 5 dakika pişirin. Fazla bekletmeden kremayla servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 138
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger