Yemek Tarifleri :
Home » » Uskumru Dolması Tarifi

Uskumru Dolması Tarifi

Penulis : Unknown on 17 Haziran 2012 Pazar | 01:34

Her Gün 1 Tarif
Uskumru Dolması nasıl yapılır ?

Uskumru Dolması Mutfak: Türk Murfağı.

Uskumru Dolması Yapım Zorluğu: CokZor.

Uskumru Dolması Gerekli Malzemeler;

1.5 kg soğan

6 adet yumurta

3 kilo uskumru

2 su bardağı un

100 gr kuş üzümü

200 gr ceviz içi

750 gr zeytinyağ

1 paket yenibahar

100 gr beyaz fıstık

2 su bardağı galeta unu

karabiber

tuz

Uskumru Dolması Tarifi;

Balıkların içlerini temizleyip, bol suda iyice yıkayın, kuyruk ve enselerinden kılçıklarını kırın. Etlerini yumuşatarak kılçık ile beraber çıkarın. Etlerini kıyın, doğranmış soğan, beyaz fıstık ve. zeytinyağı ile kavurun. Kıyılmış etleri çekilmiş ceviz içi, kuş üzümü, tuz biber, yenibahar ilave edip tekrar 15 dakika daha kavurup ateşten alın, soğumaya bırakın. Bir adet limonun suyunu ilave edin. Hazırladığınız malzeme ile balıkları doldurun, önce una sonra yumurtaya ardından da galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartın. Soğuduktan sonra servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 81
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger