Yemek Tarifleri :
Home » » Tavada börek Tarifi

Tavada börek Tarifi

Penulis : Unknown on 18 Haziran 2012 Pazartesi | 11:30

Her Gün 1 Tarif
Tavada börek nasıl yapılır ?

Tavada börek Mutfak: Türk Murfağı.

Tavada börek Yapım Zorluğu: CokKolay.

Tavada börek Gerekli Malzemeler;

3 adet yufka

1 çorba kaşığı yoğurt

1/2 bardak süt

1 yumurta

2 çorba kaşığı bitkisel yağ

çok az margarin

100 gr kavrulmuş kıyma ya da 100 gr

Tavada börek Tarifi;

Bir kasede yoğurt, süt ve yumurtayı iyice çırpın. Orta büyüklükte bir tavayı 2 kaşık bitkisel yağ ile yağlayın. Tavanızın büyüklüğüne göre yufkaları 4'e veya 3'e bölün. Tavaya bir kat yufka koyun ve üzerine yumurta karışımından sürün. Bu işlemi yufkaların yarısını bitirene kadar devam edin. Yarıya geldiğinizde Kıyma yad a ezilmiş peyniri yayın ve bir kat yufka bir kat yumurtalı karışım işlemine devam edin. Son yufkayı da ilave ettikten sonra tavanızı orta hararette ateşe koyun, böreğinizin alt yüzü pişince, diğer yüzünü pişirmek icin düz bir tabak yardımıyla çevirin. pişmiş olan kısma hafifçe margarini sürün. Diğer yüzü de pişince aynı işlemi yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Oya Şimşekalp Akkoç'a teşekkür ederiz.

No: 91
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger