Yemek Tarifleri :
Home » » Tahinli lahana dolması Tarifi

Tahinli lahana dolması Tarifi

Penulis : Unknown on 16 Haziran 2012 Cumartesi | 10:37

Her Gün 1 Tarif
Tahinli lahana dolması nasıl yapılır ?

Tahinli lahana dolması Mutfak: Türk Murfağı.

Tahinli lahana dolması Yapım Zorluğu: Zor.

Tahinli lahana dolması Gerekli Malzemeler;

1 adet orta boy lahana (tuzlu suda haşlanmış)

2 su bardağı pirinc

2 adet domates (küp küp ince olarak doğranmış)

2 adet yeşil biber (ince doğranmış)

1 çay bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı kırmızı biber

1 tatlı kaşığı karabiber

Yaırm demet maydanoz (ince doğranmış)

Yaırm su bardağı tahin

1 tutam tuz

Sos İçin :

1 çay bardağı tahin

1 su bardağı yoğurt

2 limon suyu

5-6 diş sarımsak (dövülmüş)

1 çay kaşığı nane

1 çay kaşığı kırmızı biber

1 tutam tuz

Tahinli lahana dolması Tarifi;

Pirinci yıkayıp süzün. Domates, soğan, yeşil biber, maydanoz, tahin, zeytinyağı ve baharatları karışrırarak iyice harmanlayın. Lahanaların içine azar azar iç koyarak sarın. Tencereye dizin, 2 su bardağı su ilave ederek, kısık ateşte pişirin. Sos malzemelerini presten geçirip lahanaların üzerine döküp 5 dk kadar tekrar kaynatın. Lahana dolmanızı en az 3-4 saat dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
No: 79
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger