Yemek Tarifleri :
Home » » Şehriyeli Kuzu Incik Tarifi

Şehriyeli Kuzu Incik Tarifi

Penulis : Unknown on 21 Haziran 2012 Perşembe | 10:00

Her Gün 1 Tarif
Şehriyeli Kuzu Incik nasıl yapılır ?

Şehriyeli Kuzu Incik Mutfak: Türk Murfağı.

Şehriyeli Kuzu Incik Yapım Zorluğu: Zor.

Şehriyeli Kuzu Incik Gerekli Malzemeler;

1 kg kuzu incik

5 çorba kaşığı margarin

Yarım kg arpa şehriye

2 domates (veya 1 çorba kaşığı salça)

2 baş soğan

tuz, karabiber

Şehriyeli Kuzu Incik Tarifi;

Margarinden iki kaşık alıp kızdırın ve etleri katıp karıştırmaya başlayın.

Incikler iyice pembeleşsin, sularını salıp çeksinler. Bir başka kapta, yine margarinden bir kaşık alıp eritin. Ince doğranmış soğanları tahta kaşıkla karıştırın. Renkleri değişmeye başlayınca , kabuklan alınmış küçük parça domatesi (veya salçayı) katın, kavrulsunlar. Üzerlerine et suyundan biraz gezdirin , pişip bulamaç olsunlar. Kalan iki kaşık yağı eritip, bu kez de arpa şehriyeyi beş dakika kadar kavurun. Hazırladığınız salçayı şehriyelere katın. lyice pişen inciklerin suyundan gezdirin. Şehriyeler suyunu çekip şişsinler. Üzerlerine incikleri dizin. Et suyundan bir parça gezdiin ve tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakın . Lapalaştırmadan, ezmeden, diri bırakmadan sofranıza getirin.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 109
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger