Yemek Tarifleri :
Home » » Palamut Köftesi Tarifi

Palamut Köftesi Tarifi

Penulis : Unknown on 15 Haziran 2012 Cuma | 11:15

Her Gün 1 Tarif
Palamut Köftesi nasıl yapılır ?

Palamut Köftesi Mutfak: Türk Murfağı.

Palamut Köftesi Yapım Zorluğu: CokZor.

Palamut Köftesi Gerekli Malzemeler;

1 adet palamut balığı

1 adet soğan

1 dilim ekmek içi

2 adet limonun suyu

1 su bardağı zeytinyağ

3 çorba kaşığı galeta unu

çam fıstığı

kuş üzümü

tarçın

karabiber

maydanoz

tuz

Palamut Köftesi Tarifi;

Balığın içini temizleyip, bol suda yıkayın. Kılçıklarından kolayca ayrılacak kadar haşlayın ve tencereden çıkarıp, süzün. Siyaha etlerini, kılçıklarını ve derisini temizleyin. Kalan eti bir kaba koyun. Soğanı rendeleyin, ekmek içini hafifçe ıslatın yoğurup, ufalayın, yumurtayı biraz çırpın bunları karabiber, tuz, tarçın, üzüm ve fıstıkla berberce balığa katın. Maydanozu ince ince kıyıp, ilave edin. Karışımı iyice yoğurup, küçük köfteler yapın. Zeytinyağını kızdırın, balık öftelerini galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartın. Limon ve maydanozla süsleyip servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 77
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger