Yemek Tarifleri :
Home » » Mantılı Çorba Tarifi

Mantılı Çorba Tarifi

Penulis : Unknown on 22 Haziran 2012 Cuma | 16:58

Her Gün 1 Tarif
Mantılı Çorba nasıl yapılır ?

Mantılı Çorba Mutfak: Türk Murfağı.

Mantılı Çorba Yapım Zorluğu: Zor.

Mantılı Çorba Gerekli Malzemeler;

1 su bardağı un

yarım paket margarin

150 gr yağsız kıyma

1 su bardağı nohut

1 baş soğan

1 su bardağı aşurelik buğday

1 çorba kaşığı kurü nane

10 bardak su

1 yumurta sarısı

tuz, karabiber, kırmızıbiber

Mantılı Çorba Tarifi;

Aşurelik buğdayı suda ıslatın. Nohutu, diğer bir kapta tuzlu suya yatırın.

Tencerede yağı erittikten sonra 10 bardak su koyup kaynatmaya başlayın. Kaynadıktan sonra süzdüğünüz buğdayı içine katın. Nohutu bir başka kapta, 20 dakika kadar haşlayıp süzün ve onu da buğdaylara ekleyin. Onlar pişerken bir yumurta sarısı, biraz tuz, biraz suyla, hamur tutun. Nemli bez altında dinlendirip, kıymaya ince çentilmiş soğan, tuz, karabiber katıp yoğurduktan sonra hamuru açıp kare kare bölün. Içlerine nohut büyüklüğünde kıyma koyup, dört ucunu yukardan büzün, Nohut ve buğday yumuşayınca mantıyı da tencereye atarak 20 dakika kadar kaynatın. Naneli, kırmızıbiberli kızgın yağı da ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 112
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger