Yemek Tarifleri :
Home » » Kuskuslu Dana Kebabı Tarifi

Kuskuslu Dana Kebabı Tarifi

Penulis : Unknown on 24 Haziran 2012 Pazar | 12:33

Her Gün 1 Tarif
Kuskuslu Dana Kebabı nasıl yapılır ?

Kuskuslu Dana Kebabı Mutfak: Türk Murfağı.

Kuskuslu Dana Kebabı Yapım Zorluğu: Zor.

Kuskuslu Dana Kebabı Gerekli Malzemeler;

1 kG süt danası

yarım paket margarin

yarım kilo kuskus

2 orta boy söğan

1 çorba kaşığı domates salçası

2 orta boy domates

5 sivri biber

tuz, karabiber

Kuskuslu Dana Kebabı Tarifi;

Yarım paket margarini bir parçasını etler için, bir parçasını kuskus için kullanmak üzere ikiye bölün. Sonra etleri kavurun , suyunu salıp çeksinler. Ince doğradığınız soğanları katıp öldürün. Ardından salçayı koyun, yaklaşık iki su bardağı suyu da ekleyip tencereyi kapatın. Etler iyice pişinceye kadar orta ateşte kaynatmaya devam edinm. Ayırdığınız yağda kuskusu bir tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Rengi değişmeye başlarken tencereyi ateşten alın, pişen etlere katın. Kabuğunu çıkardığınız ve irice doğradığınız domatesleri, yeşil biberleri de katın. Suyunu ayarlayın, su kuskusun üstüne geçmesin. Orta ateşte suyunu çektirin. Gerekirse biraz daha sıcak su gezdirin. Suyun ayarlanmasında ateşinizin kuvveti, kuskusun cinsi, kavurma süreniz belirleyici olacaktır. Bu yüzden kuskuslar ne çorba olacak nede çok diri kalacak şekilde suyun miktarını ayarlayın. Daha sonra demlendirip, şöyle bir karıştırın ve sıcak sıcak servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 114
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger