Yemek Tarifleri :
Home » » Italyan Usulü Beze Tarifi

Italyan Usulü Beze Tarifi

Penulis : Unknown on 28 Haziran 2012 Perşembe | 11:30

Her Gün 1 Tarif
Italyan Usulü Beze nasıl yapılır ?

Italyan Usulü Beze Mutfak: İtalyan Murfağı.

Italyan Usulü Beze Yapım Zorluğu: Normal.

Italyan Usulü Beze Gerekli Malzemeler;

150 gram sade çikolata

3/5 su bardağı toz şeker

4 yumurta

1 çubuk vanilya

2.5 su bardağı süt

6 Kişilik

Italyan Usulü Beze Tarifi;

Yumurta sarılarını yarım su bardağı toz şekerle blendırda çırpın. 2 su bardağı sütü

kaynatırken içine çubuk vanilyayı katın. Biraz bekledikten sonra vanilya çubuğunu çıkarın, kurulayıp kaldırın. Vanilyalı sütü, karıştırarak yumurta tozşeker karışımına ilave edin.

Kremayı benmari usulü pişirin. Bu arada karıştırmayı ihmal etmeyin. Krema yeterince katılaşınca, kabı soğuk suya tutun ve karıştırarak soğutun.

Diğer bir kapta bolca suyu kaynatın. Yumurta aklarını kar halini alıncaya dek çırpıp içine kalan 2 çorbakaşığı tozşekeri katıp, karıştırın. Yumurtalı karışımdan 2 çorbakaşığı alıp suya bırakın. İkisini de 30 saniye sonra yavaşça çevirip 30 saniye daha pişirin. Köpüklenen yumurtaları süzüp bir bezin üstüne koyun. Kremayı kalan sütle sulandırıp kaselere dökün. Yumurtaları paylaştırın, üstünü rendelenmiş çikolatayla süsleyip servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 128
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger