Yemek Tarifleri :
Home » » Çilekli Mus Tarifi

Çilekli Mus Tarifi

Penulis : Unknown on 30 Haziran 2012 Cumartesi | 08:27

Her Gün 1 Tarif
Çilekli Mus nasıl yapılır ?

Çilekli Mus Mutfak: İtalyan Murfağı.

Çilekli Mus Yapım Zorluğu: Normal.

Çilekli Mus Gerekli Malzemeler;

2 yumurta akı

100 gr çilek

3 çorba kaşığı toz şeker

300 gr çilekli yoğurt

300 gr tuzsuz krem peynir

10 gr toz jelatin

Süslemek için :

nane yaprağı, çilek, pudra şekeri

6 Kişilik

Çilekli Mus Tarifi;

Jelatini altı çorba kaşığı soğuk su ile karıştırın. Çilekleri bir çatal yardımıyla ezin şekerle beraber yoğurda katın.

jelelatini kaynatmadan benmari usulü çözün . Altını kapattıktan sonra soğuk su dolu bir kabın içine koyun ve soğuyana kadar karıştırmaya devam edin.

Daha sonra çilekli karışıma katın. Yumurta aklarını iyice çırpın. Peynirle birlikte çilekli karışıma dökün ve krem kıvamına gelene kadar mikserle karıştırın. Karışımı altı parçaya bölüp kalp şeklinde kaplara dökün ve 3-4 saat dondurun. Kaplardan çıkardıktan sonra çilek, pudra şekeri ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 133
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger