Yemek Tarifleri :
Home » » Boza Tarifi

Boza Tarifi

Penulis : Unknown on 17 Haziran 2012 Pazar | 08:52

Her Gün 1 Tarif
Boza nasıl yapılır ?

Boza Mutfak: Türk Murfağı.

Boza Yapım Zorluğu: Zor.

Boza Gerekli Malzemeler;

2 bardak bulgur (*)

20 bardak su

2 çorba kaşığı tarçın

yarım bardak yoğurt

yarım tatlı kaşığı kuru maya

2.5 çorba kaşığı şeker

2 çorba kaşığı un

yarım çorba kaşığı vanilya

(*)Bulgur yerine darı, arpa, ya da bulgur-darı karışımı da kullanabilirsiniz.

12 kişilik


Boza Tarifi;

Bulguru büyükçe bir tencereye koyup 11 bardak su ile üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında 1 gece dinlendirin. Kısık ateşte 2 saat kadar pişirin.

Mutfak robotuna koyup çekin ve süzgeçten geçirin. Karışımı buzdolabına koyun.

Süzgeçin üzerinde kalan bulguru yeniden tencereye koyun ve 8 bardak su ilave edip kısık ateşte 1 saat daha pişirin. Süzgeçten geçirip buzdolabına koyun.

Unu küçük bir tencereye koyup üzerine 2/3 bardak su koyun ve kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten çelip içine 2 çorba kaşığı şeker koyup eriyinceye dek karıştırın. Ilınca içine yoğurt katın.

Mayayı 1/4 bardak ılık suda ezip 5 dakika kadar bekletin ve yoğurt karışımına katın. Ilık ortamda 30 dakika bekletin.

Mayalı karışımı ezilmiş bulgura katıp oda sıcaklığında yaklaşık 1-2 gün bekletin ve ara sıra karıştırın.

Vanilya ve kalan şekeri ekleyip şeker iyice eriyinceye dek karıştırın.

Tarçınla servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 83
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger