Yemek Tarifleri :
Home » » Böğürtlenli Rulo Tarifi

Böğürtlenli Rulo Tarifi

Penulis : Unknown on 25 Haziran 2012 Pazartesi | 09:35

Her Gün 1 Tarif
Böğürtlenli Rulo nasıl yapılır ?

Böğürtlenli Rulo Mutfak: Fransız Murfağı.

Böğürtlenli Rulo Yapım Zorluğu: Zor.

Böğürtlenli Rulo Gerekli Malzemeler;

2.5 su bardağı süt

80 gr dövülmüş fındık

125 gr böğürtlen

150 gr kayısı

1 portakal

300 gr krem şanti

3 çorbakaşığı yoğurt

8 Kişilik

Böğürtlenli Rulo Tarifi;

1.5 bardak sütü krem şantinin 2/3 ile karıştırın, ezilmiş böğürtlenleri de ekledikten sonra blenderla çekip buzdolabına koyun.

Buzdolabından çıktıktan sonra çatalla iyice çırpın ve dondurulmuş bir puding kalıbının içine yerleştirin. Ortasını açmaya itina edin ve buzlukta 45-50 dakika dondurun.

5 adet kayısıyı ayırdıktan sonra kalanları portakal suyu, portakal kabuğu ve 5-6 çorbakaşığı suyla karıştırıp 5 dakika pişirin. Püre haline gelene kadar karıştırın.

Kalan sütle kalan kremayı iyice karıştırın. Ayırdığınız kayısıları doğradıktan sonra fındıklara katın . Yoğurdu da içine döküp sütlü karışıma ilave edinç. Mikserle karıştırdıktan sonra donmuş böğürtlenli kabın içine boşaltın ve 12 saat dondurun. Böğürtlen taneleriyle servis yapalabilirsiniz.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 116
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger