Yemek Tarifleri :
Home » » Bademli Puding Tarifi

Bademli Puding Tarifi

Penulis : Unknown on 30 Haziran 2012 Cumartesi | 14:40

Her Gün 1 Tarif
Bademli Puding nasıl yapılır ?

Bademli Puding Mutfak: Türk Murfağı.

Bademli Puding Yapım Zorluğu: Kolay.

Bademli Puding Gerekli Malzemeler;

1 litre süt

2 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)

1/2 su bardak toz şeker

2/3 su bardağı irmik

100 gr soyulmuş badem

4 yumurta

1 limon

meyva şekerlemeleri

tuz

4 Kişilik

Bademli Puding Tarifi;

Bademleri kaynayan suyun içinde biraz beklettikten sonra soyun. Toz şekere

bulayıp fırın tepsisinde kavurun.

Bir çorbakaşığı rendelenmiş limon kabuğu attığınız sütü kaynatın. Yavaş yavaş irmiği dökerken tahta bir kaşıkla karıştırın. 20 dakika kadar ara vermeden karıştırdıktan sonra şekerli bademleri, tereyağı ya da margarini ve bir tutam tuzu ilave edip ateşten alın.

Ilıttıktan sonra, önceden çırptığınız yumurtaları katın.

22-24 cm. çapındaki bir kalıbı önce yağlayın, daha sonra galeta ununa bulayın.

Karışımı, kalıba ters yüz ederek boşaltın ve düzeltin. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın.

Meyve şekerlemesiyle süslediğiniz tatlıyı ılık ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 135
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger