Yemek Tarifleri :
Home » » Eli böğründe tarifi (k.maraş)

Eli böğründe tarifi (k.maraş)

Penulis : Unknown on 8 Mart 2012 Perşembe | 01:30

Kahramanmaraş'ın yöresel tatlarından Eli Böğründe'nin tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:1 kg kuzu kuşbaşı
1 kg domates
250 gr sivri biber
Kuyruk yağı
 
Yapılışı:
1 kg kuzu kuşbaşı, fırın tepsisinin ortasına yerleştirilir. Etlerin bir yanına 250 gram sivri biber iri iri doğranarak yerleştirilir. Domatesler dörde bölünür ve etlerin diğer tarafına dizilir. Kuyruk yağı minik parçalara bölünür ve çoğunluğu etlerin üzerine olmak koşulu ile bütün malzemelerin üzerine serpilir. Tepsi fırına verilir ve etler hafif kızarana kadar pişirilip, servis yapılır.
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger