Yemek Tarifleri :
Home » , » Zerdeçalllı Bezelye Çorbası-Aksama ne pişirelim 16

Zerdeçalllı Bezelye Çorbası-Aksama ne pişirelim 16

Penulis : Unknown on 3 Şubat 2012 Cuma | 05:36


Bu akşam bizde bezelye çorbası ve tavuk dolması var.

Tavuk dolmasının tarifi blogda yok ama çok kolay. 1.5 su bardağı pirinçle iç pilav yapıyorsunuz. Tarifi altta. Tarif 3 bardağa göre . Siz tarifteki ölçekleri yarıya bölerek kullanın.

http://durutarifler.blogspot.com/2010/12/ic-pilavl-kapama.html

Sonra 1 bütün tavuğu soya sosu ile ovun. Soya sosu üstünde kalmıyor zaten. İçine iç pilavı doldurun. Fırın poşetine koyun. Tavuğun üstüne da sos olarak da mayonez sürün ki güzel kızarsın. Yaklaşık 40-45 dakika 200 derecede pişirin. Aslında üstü nar gibi kızarana kadar :)

Gelelim bezelye çorbasına

Malzemeler:
  • 1 su bardağı dolusu haşlanmış bezelye (konservede olur). Ben yazın ayıklayıp derin dondurucuya atıyorum.
  • 1 orta boy patates
  • 1 küçük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt, 5 bardak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • tuz, karabiber, nane, kırmızıbiber
Yapılışı:

  1. Soğanları yemeklik doğrayın. Erittiğiniz tencedeki yağların içine atın, kavurun. Patatesleride küp küp doğrayın azıcık da onlar kavrulsun. Üstüne unu atın. Azıcık da unu kavurun.
  2. Üstüne 5 bardak su ekleyin. Haşladığınız bezelyeleri de içine atın. El blendırını daldırın. İyice pürüzsüz hale gelince içine 1 su bardağıda süt katın
  3. İçine baharatlarını, tuzunu da katıp kaynayıncaya kadar karıştırarak, kaynadıktan sonrada altını kısıp 10 dakika pişirin.
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger