Geçen gün Saray lokumu yapayım dedim. Muhallebiyi saray lokumu kıvamından daha açık bir kıvamda yapmışım. Ocaktan da indirmiş oldum. EEE lokum gibide yuvarlayamıyorum. Ellerime yapışıyor. Ne yapmalı derken aklıma bu uydurma tarif geldi. 1 kase nesfiti rondodan geçirdim. 1 lt süt, 1.5 su bardağı un ve 1 su bardağı şekerden pişirmiş olduğum muhallebinin içine kattım. Küçük kaplara böldüm. Üstünü de şekerleme, Saray lokumu için kullanacağım fındık ile süsledim. Valla çok güzel oldu. Baktım birer ikişer yok olmuşlar.
Mısır Gevrekli (Aslında Nesfit'li) Muhallebi
Penulis : Unknown on 13 Şubat 2012 Pazartesi | 03:01
Geçen gün Saray lokumu yapayım dedim. Muhallebiyi saray lokumu kıvamından daha açık bir kıvamda yapmışım. Ocaktan da indirmiş oldum. EEE lokum gibide yuvarlayamıyorum. Ellerime yapışıyor. Ne yapmalı derken aklıma bu uydurma tarif geldi. 1 kase nesfiti rondodan geçirdim. 1 lt süt, 1.5 su bardağı un ve 1 su bardağı şekerden pişirmiş olduğum muhallebinin içine kattım. Küçük kaplara böldüm. Üstünü de şekerleme, Saray lokumu için kullanacağım fındık ile süsledim. Valla çok güzel oldu. Baktım birer ikişer yok olmuşlar.
Related posts:
Etiketler:
Pratik Tarifler,
Tatlilar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder