Yemek Tarifleri :
Home » » Acılı karışık dolma tarifi

Acılı karışık dolma tarifi

Penulis : Unknown on 9 Şubat 2012 Perşembe | 23:07

Malzemeler

    1 adet büyük boy soğan
    4 diş sarmısak
    Bir buçuk çorba kaşığı
    acı biber salçası
    Bir buçuk çorba kaşığı nar ekşisi
    1 su bardağı pirinç
    1 kahve fincanı sıvıyağ
    Tuz, karabiber
    2 şer adet kabak ve patlıcan
    4 er adet kırmızı biber
    domates karabiber tuz
    YAPILIŞI
    KABAK , patlıcan , kırmızı biber , dolmalık biberler ve domates lerin içini oyun. Karabiber ve tuz serpin. Domateslerin içini harç malzemesinde kullanmak üzere ayırın. Harcı hazırlamak için, kıyma, rendelenmişsoğan ,
    kıyılmış sarmısak , salça, 1 çorba kaşığı nar ekşisi, kıyılmış domates içi, pirinç, sıvıyağ, karabiber ve tuzu karıştırın. Harcı sebzelerin içine doldurun. Sebzelerin ağızlarını kendi kapakları veya domates dilimleriyle kapatıp,
    tencereye yerleştirin. Üzerini geçmeyecek kadar su ekleyin. Tuz ve yarım çorba kaşığı nar ekşisi gezdirip, kabakla r yumuşayana kadar ağır ateşte pişirin.
    SOFRA.COM.TR
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger