Yemek Tarifleri :
Home » » Kurufasulyeli mantı tarifi

Kurufasulyeli mantı tarifi

Penulis : Unknown on 14 Eylül 2011 Çarşamba | 14:30


    3 su bardağı un
    1 adet yumurta
    Yarım su bardağı su
    4 su bardağı haşlanmış kurufasulye
    8 su bardağı tavuk suyu
    3 su bardağı yoğurt
    3 diş sarmısak
    Tuz, karabiber
    3 çorba kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı pulbiber
    yapılışı
HAMURU hazırlamak için; un, yumurta, su ve tuzu yoğurun. 10 dakika dinlendirin. Haşlanmış kurufasulye ve karabiberi birlikte robottan geçirin. Dinlendirdiğiniz hamuru bezelere ayırın. Unlu zeminde yarım mm kalınlığında açın. Küçük kareler oluşturacak şekilde kesin. Ortalarına kurufasulyeli harçtan koyun. Dört kenarını birleştirerek kapatın. Yağlanmış fırın tepsine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafifçe pembeleştirin. Daha sonra kaynayan tavuk suyuna atıp haşlayın. Servis tabağına alarak üzerine sarmısaklı yoğurt dökün. Pulbiberi tereyağında yakıp mantını üzerine gezdirerek servis yapın.
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger