Malzemeler:
1 bardak tarhana
Yarım bardak ince bulgur
Yarım kuru soğan
100 gr kıyma
Tuz, karabiber
Yarım bardak sıcak su
Bir kaşık salça
Sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı:
Tarhana, bulgur, soğan rendesi, karabiber ve kıyma sıcak suyu karıştır. İyice yoğurulur. Tepsiye biraz un koyulur. Misket büyüklüğünde yuvarlanır. Una bula tencereyi. Yağı, salçayı koy. Biraz kavur ve 1 litre su koy. Kaynayınca unlanmış sıkıcıkları suya at, iyice pişince kaselere al. Sarımsaklı yoğurt ve naneli servis et.
Home »
Yöresel (Kütahya) yemekleri
» Sıkıcık tarifi yöresel (kütahya)
Sıkıcık tarifi yöresel (kütahya)
Penulis : Unknown on 11 Ağustos 2011 Perşembe | 14:19
Related posts:
Etiketler:
Yöresel (Kütahya) yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder