Yemek Tarifleri :
Home » » cevizli kadayıf sarma

cevizli kadayıf sarma

Penulis : Unknown on 27 Ağustos 2011 Cumartesi | 01:22

hepinizi günaydınlar diliyorum.artık hafta sonuna girdik ve ALLAH kısmet ederse salı günü bayram.şimdiden hepinizin ramazan bayramını kutlarım.inşallah nice seneler burada hep beraber nice bayramlar kutlamak nasip olur.bayramı tatlı karşılamak adına bugun sizlere kadayıf tatlısı vermek istedim.takrar hepinize hayırlı bayramlar......




malzemeler:
çiğ kadayıf
100 gr margarin veya tereyağ
iri kıyılmış ceviz
şerbeti:
3su  bardağı su
3 su bardağı tozşeker
yarım limon
kadayıf derin bir kaba alınır.margarin tavada eritilir ve ılıyınca kadayıfa eklenir ve kadayıflar margarınle karıştırılır.düz bir tepside kadayıflar bastırarak düzeltilir ve arasına ceviz konularak rulo sarılır.180 derece fırında pişirilir.
şerbet kaynatılıp biraz bekletilip ılıkken pişen ve soğuyan kadayıfların üstüne dökülür.şerbeti çekince servis yapılır.
afiyet olsun.

























Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger