Yemek Tarifleri :
Home » » Belen tava (Antakya):

Belen tava (Antakya):

Penulis : Unknown on 16 Ağustos 2011 Salı | 15:04


Malzeme (2 kişilik): 300 gram kuzu eti, 4 adet domates, 4 adet yeşil sivri biber, 10 adet soyulmuş sarımsak, 1 çay kaşığı pulbiber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı tuz, 20 gram tereyağı.
Yapılışı: Kuzu eti, yumuşak ve damarsız yerinden ufak kuşbaşı şeklinde doğranır. Domateslerin kabuğu soyulur, yeşil biberin tohumu çıkarılarak kuşbaşı olarak doğranır. Sarımsak, iri parçalar halinde kesilir. Malzemeler ve baharatlar toprak güvece konur, karıştırılır. Çok sıcak fırında karıştırılarak 25 dakika pişirilir.
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger