Dondurmalı fırın sütlaç (pratik)
8 kişilik
Malzemeler
1 su bardağı pirinç
4 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı pirinç unu
6 top dondurma
Yapılışı: Pirinçleri üzerine kapatacak şekilde su koyup 10 dakika haşlayın. Üzerine sütü ilave edip kaynatmaya devam edin. Pirinç ununu az suyla açıp, içine ekleyin ve şekeri ilave edip karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Şeker eriyince ocaktan alıp vanilyayı katın. Üzerinin çok kızarmasını istiyorsanız 1 yumurtayı çırpın ve 1 kepçe sütlaçla karıştırıp fırın kaplarına doldurduğunuz karışımın üzerine paylaştırın. 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarancaya kadar pişirin. Soğutup dondurmayla beraber servis yapın.
Home »
sütlü tatlılar
» Pratik dondurmalı sütlaç tarifi
Pratik dondurmalı sütlaç tarifi
Penulis : Unknown on 22 Haziran 2011 Çarşamba | 15:41
Related posts:
Etiketler:
sütlü tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder