skip to main |
skip to sidebar
Piknik köfte tarifi
l500 gram dana kıyması 250 gram kuzu kıyması 1 diş sarmısak 4 çorba kaşığı süt 3 dilim tost ekmeği to1 adet soğan 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı tozşeker 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı toz kişniş 1 çay kaşığı karabiber
SARMISAĞI ikiye bölün. Tuza batırarak köfteyi yapacağınız kabın içine sürün. Sütle ıslattığınız tost ekmeğini, ince rendelenmiş soğanı, kıymayı ve kalan malzemeyi yoğurma kabına alın. 15 dakika dinlendirin. Ellerinizi sıvıyağla ıslatarak köfteleri şekillendirin. Saklama kabına dizerek bir gece buzdolabında dinlendirin. Pikniğe gittiğinizde, köfteleri mangalda pişirerek servis yapın
Yorum Gönder