Yemek Tarifleri :
Home » » evinizde Bülbül konağı yapmanın pratik yolu

evinizde Bülbül konağı yapmanın pratik yolu

Penulis : Unknown on 14 Haziran 2011 Salı | 22:31

Malzemeler: 

1 adet yumurta,1 paket margarin,1 çorba kaşığı yoğurt, 1 çorba kaşığı sirke, 1 çay bardağı sıvıyağ, aldığı kadar un, 1 paket kabartma tozu, 1 kase ceviz. 

Şerbet: 5 su bardağı toz şeker, 5 su bardağı su, 1/4 limon 

Hazırlanışı: 

Şerbeti hazırlayıp soğutun. Geniş bir kaba yoğurdu, eritip soğuttuğunuz margarini, yumurtayı, sirkeyi ve sıvıyağı koyun. Azar azar un ve kabartma tozu ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Hamuru iki eşit parçaya bölün. İlk parçayı merdane ile yarım parmak kalınlığında açın. Açtığınız hamurdan çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. Hamurdan ayırdığınız ikinci parçayı da aynı şekilde açın ve diğerine eşit sayıda yuvarlaklar yapın. İkinci parçadan kestiğiniz yuvarlakların ortasını küçük bir kapak yardımıyla kesin. Simit şeklinde ikinci parçaları birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştırın. Boşluklara birer yarım ceviz içi yerleştirin. Hafif yağlanmış tepsiye dizin. Üzerleri kızarana dek pişirin. Fırından çıkarıp üzerlerine şerbet dökün.
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger