Tarhana, bulgur, soğan rendesi, karabiber ve kıyma sıcak suyu karıştır. |
Malzemeler: 1 bardak tarhana Yarım bardak ince bulgur Yarım kuru soğan 100 gr kıyma Tuz, karabiber Yarım bardak sıcak su Bir kaşık salça Sarımsaklı yoğurt Hazırlanışı: Tarhana, bulgur, soğan rendesi, karabiber ve kıyma sıcak suyu karıştır. İyice yoğurulur. Tepsiye biraz un koyulur. Misket büyüklüğünde yuvarlanır. Una bula tencereyi. Yağı, salçayı koy. Biraz kavur ve 1 litre su koy. Kaynayınca unlanmış sıkıcıkları suya at, iyice pişince kaselere al. Sarımsaklı yoğurt ve naneli servis et. |
Home »
Yöresel (Kütahya) yemekleri
» Sıkıcık kütahya yöresel yemeği tarifi
Sıkıcık kütahya yöresel yemeği tarifi
Penulis : Unknown on 26 Mayıs 2011 Perşembe | 23:55
Related posts:
Etiketler:
Yöresel (Kütahya) yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder