Yemek Tarifleri :
Home » » Ekmek kadayıfı tarifi

Ekmek kadayıfı tarifi

Penulis : Unknown on 24 Mayıs 2011 Salı | 08:43

İçindekiler:
1 paket ekmek kadayıfı
6 Su bardağı su
5 Su bardağı şeker
Yarım kilo nor
1 Çorba kaşığı çiçek suyu
Badem ve/veya Ceviz





Büyük bir tencereye belirtilen miktarlarda  su, şeker ve çiçek suyu konduktan sonra iyice karıştırılarak şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. İki katmandan oluşan ekmek kadayıfının katmanları ayrılır ve kaynamış olan bu karışımla ıslatılır. Bunun üzerine ezilmiş badem veya ceviz içi, ezilmiş nor, biraz şeker ve bahar konularak bu malzemelerin üzeri diğer parçayla kapatılır. Ilık şerbet, hazırlanmış olan kadayıfın üzerine azar azar dökülür. Kısık ateşte pişirilirken, üzerine kaşıkla şerbet gezdirilir. Şerbeti çekinceye kadar bu işleme devam edilir. Sonra buzdolabında soğutulup servis yapılır.
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger