malzemeler:
3 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı irmik,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı un,
1 su bardağı toz yeşil fıstık,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya.
Şerbeti İçin:
3 su bardağı toz şeker,
3 su bardağı su.
Yapılışı:
Toz şeker ile suyu kaynatın. Şurubu soğutun. Yumurta ve toz şekeri çırpın. Yoğurt, irmik ve unu ekleyin. Karıştırın. Kabartma tozu, yeşil fıstık ve vanilyayı katıp iyice karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dökün. 180 derece ısıtılmış fırında iyice kızartın. Hamur sıcak şerbet soğuk üzerine gezdirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.
Şam tatlısı tarifi
Penulis : Unknown on 17 Nisan 2011 Pazar | 06:55
Related posts:
Etiketler:
tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder