Hanım göbeği tarifi harika bir görünüm benim anlamadığım adının neden hanım göbeği olduğu yani anlıyacağınız kadınlar her yerde ymekte bile :)
Malzemeler 2.5 su bardağı un
2.5 su bardağı su
1 çorba kaşığı şeker
100 gr. margarin
4 yumurta
4.5 su bardağı şeker
1/4 limon suyu
1 tutam tuz
2 su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı
2.5 su bardağı su, 100 gr. margarin, 1 çorba kaşığı şeker, 1 tutam tuz yağ eriyinciye kadar kaynatılır. 2.5 su bardağı un birden ilave edilir. Tahta kaşıkla karıştırarak 10 dakika pişirilir. Ilınınca üç veya dört yumurta kırılır. Elle yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parça alınır.Elde sekillendirilir. Serçe parmağo sıvı yağa batırılır. Ortası delinir. Soğuk kızartma yağa bırakılır. Ocak üstüne alınır. Sallayarak kızartılır.Kızaran tatlılar soğuk şuruba atılır. 2-3 dakika bekletilir. Servis tabağına alınır.
Hanım göbeği tarifi
Penulis : Unknown on 26 Nisan 2011 Salı | 23:44
Related posts:
Etiketler:
tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder