Yemek Tarifleri :
Home » , » Eskişehir'in Pırasa Dolması

Eskişehir'in Pırasa Dolması

Penulis : Unknown on 26 Mart 2011 Cumartesi | 10:10

Dinginlik ve huzur...Sağlık ...Tekrar ve tekrar Loreena Mckennit dinlemek ... Blog yazmak . İnsan başka ne isteyebilir.

Malzemeler:

-6 adet orta boy pırasa

İçi İçin:

-300 gr orta yağlı kıyma

-1,5 çay bardağı pirinç

-1 çay kaşığı karabiber

-1 çay kaşığı kırmızı biber

-1 yemek kaşığı domates salçası

-1/2 yemek kaşığı biber salçası

-2 yemek kaşığı zeytinyağı

-tuz

Üzerine:


-1 yemek kaşığı tereyağı

Püf Noktaları

-Bulabilirseniz körpe ve ince pırasaları seçin.

-Pırasaları , beyaz ve kök kısımlarını ayıklayarak, enlemesine 4 cm boyunda doğrayıp, bir miktar suda hafif yumuşayana kadar haşlayın.

-Haşlanan pırasa parçalarını ortadan yarın ve ayırın.Herbirinin içini açarak zarlarını çıkarın. İçlerindeki ince zarları ayıklamak en sıkıcı iş ama yapılmak zorunda . Ayıklamazsanız yerken ağzınıza gelir.

- Haşlama suyunu sakın atmayın, dolmaları pişirirken kullanın.

- Yayvan tencerenin dibine artan pırasa parçalarını yerleştirin ve dolmaları yatay olarak dizin.

-Servise hazır dolmalarınızın üzerine isterseniz limon suyu gezdirin veya yoğurtla servis yapın.

Yapılışı:


İç malzemeleri biraraya getirip yoğurun. Püf noktasında belirtildiği gibi pırasa parçalarını hazırlayın ve herbirini tek tek açarak , tek katına 1 tatlı kaşığı kadar iç koyup uçlarından biraz boşluk bırakarak sarın.Tencerenin dibine yaydığınız pırasa parçalarının üzerine dolmaları dizin. Haşlama suyunu dolmaların üzerine gezdirin.1 kaşık tereyağını üzerine koyup , tencerenin ağzını kapatın ,suyu kaynadıktan sonra , kısık ateşte yarım saat kadar pişirin.Pirinçler uzayıp , pırasalar iyice yumuşayınca altını kapatın.

Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger