Yemek Tarifleri :
Home » » Hibeş (Antalya ) yöresel tarifi

Hibeş (Antalya ) yöresel tarifi

Penulis : Unknown on 28 Şubat 2011 Pazartesi | 22:52

Malzemeler:
1 su bardağı tahin
2 limon suyu
Yarım kahve fincanı zeytinyağ
2 kahve kaşığı kimyon
3 diş sarımsak
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı acı kırmızı biber

Yapılışı:Tahin, dövülmüş sarımsak, kimyon, biber bir kaseye konup karıştırılır.Azar azar limon suyu, zeytinyağ ve sonra da tuz ilave edilir. (Sertleşmemesi için tuz en son konur.)Tabağa alınıp kalan zeytinyağ üzerine gezdirilir.Turşu zeytin v.s. ile süslenir.Afiyet olsun…
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger