Yemek Tarifleri :
Home » , » DONDURMALI SARMA KADAYIF

DONDURMALI SARMA KADAYIF

Penulis : Unknown on 13 Ağustos 2010 Cuma | 05:38


DONDURMALI SARMA KADAYIF
Malzemeler

300 gr. çiğ kadayıf
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 çay bardağı erimiş tereyağı

Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/2 adet limonun suyu
1 paket vanilya

Yapılışı

Çiğ kadayıfımızı tezgahın üzerine koyalım. Üzerinden bir tutam alıp tezgah üzerine yayalım. İç cevizimizden biraz koyup sigara böreği gibi saralım. Fırın tepsisine dizelim. Herbir sarmanın üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağını gezdirelim. Önceden ısıtılmış fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkarmadan şerbetimizide hazırlayalım. (Şerbetimiz diğer şerbetli tatlılar gibi koyu olmasın) Şerbet sıcakken hafif ılıyan soğuya yakın sarma kadayıfların üzerine dökelim. İyice çekmesi için bir müddet bekleyelim. Sarma kadayıflarımız iyice soğuduğunda ister üzerini bol fıstık ve cevizle süsleyerek, ister dondurma ile servis yapıp afiyetle yiyelim.

DONDURMALI SARMA KADAYIFIN ŞİFASI

01. Enerji verir. Vücudun direncini artırır.
02. Anne sütünü artırır.
03. Kilo almaya yardımcıdır.
04. İştah açar.
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger