Yemek Tarifleri :
Home » » Yumurtalı kısır tarifi yöresel (Ş.Urfa)

Yumurtalı kısır tarifi yöresel (Ş.Urfa)

Penulis : Unknown on 19 Temmuz 2010 Pazartesi | 23:55

Malzemeler:

2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 orta boy soğan
3-4 dal taze soğan
1 demet maydonoz
1 çay bardağı sıvıyağ(3-4 kaşığı yumurtalar için)
1 çorba kaşığı salça
kimyon, karabiber, pulbiber(1 er çay kaşığı) 
tuz
1/4 limon suyu
3 yumurta

Yapılışı:

Bir kabın içine bulgurları alıp sıcak suyu ekleyin. Kabın kapağını örtüp 10 dk. şişmesini sağlayın. Tavaya sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavurun. Salçayı ekledikten sonra yarım dk. daha kavurup ocaktan alın. Soğanlı harcı genişçe bir kaba alın. İçine bulgurları, tuzu, baharatları, ince doğranmış taze soğanları, maydonozu ve limon suyunu ekleyip güzelce yoğurun. Bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvı yağ koyup yumurtaları kırın. Yumurtalar katılaşana dek piştiğinde kısıra ilave edip tekrar yoğurun. 
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger