Yemek Tarifleri :
Home » » Karpuz reçeli

Karpuz reçeli

Penulis : Unknown on 25 Temmuz 2010 Pazar | 23:10

Ben yapmadım ama görünüşü güzele benziyor karpuz reçeli tarifi
MALZEMELER
1 büyük kalın kabuklu karpuz
1 kilo toz şeker
1 limonun suyu
1 paket vanilya
250 ml su



HAZIRLANMASI
Karpuz kabuklarının dış yeşil kısmını ve içinde kalan kırmızılarını bıçakla alın.Beyaz kısmını küçük parçalara ayırın ve bir saat bekletin.Bol suda 8-10 kere yıkayın.Bir bardak su ile şekeri kaynatın.İyice süzülmüş karpuz kabuklarını ekleyerek koyulaşıncaya kadar kaynatın.Ateşten almadan 5 dakika önce limon suyunu ve indirirken de vanilyayı ekleyin.Soğuduğu zaman kavanoza boşaltın...
Afiyet Olsun...
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger