Malzemer: Kişi başına 350g koyun eti, 1 adet soğan, reyhan, 6g narşerap, karabiber ve tuz
Yapılışı: Tike kebap için koyun etinden 35-40g’lık parçalara doğranır. Hazır olan etler şişe takılır ve etler tuzlanır, mangalda kızartılır. Et şişe takılırken hem yağlı hem de yağsız olanlardan alınmalıdır. Tike kebabın her tarafının iyice pişmesi için şişler arada bir çevrilir. Tike kebap hazır olunca sıcak olarak sofraya verilmelidir.Tike kebabın üzerine halka şeklinde doğranmış soğan ve maydanoz koyulur.İlave olarak ta tike kebabın yanına narşerap, sumak, karabiber ve tuz koyulur. Yazın tike kebabın her payına 100g şişte kızartılmış domates koyulur
Home »
yöresel (Azerbaycan) yemekleri
» Tike kebabı (azerbaycan) tarifi
Tike kebabı (azerbaycan) tarifi
Penulis : Unknown on 23 Mayıs 2011 Pazartesi | 00:50
Related posts:
Etiketler:
yöresel (Azerbaycan) yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder